nieuws

Drie nieuwe producten bij Markel

Branche

Markel International Nederland heeft drie nieuwe verzekeringsproducten geïintroduceerd, waaronder de BAM-verzekering. Die dekt complexe risico’s rond ontwerp en uitvoering in de machinebouw- en installatiebranche.

Drie nieuwe producten bij Markel

Omdat bedrijven in de machinebouw- en installatiebranche steeds vaker betrokken zijn bij de ontwerpfase van hun product, ontstaan er nieuwe en andere risico’s. “Een kleine ontwerpfout kan al leiden tot een flinke schadeclaim. Standaardverzekeringen schieten in dergelijke situaties tekort”, aldus Markel, die daarvoor de BAM-verzekering heeft ontwikkeld. Het is een combinatie van een beroepsaansprakelijkheids-, bedrijfsaansprakelijkheids- en transportmontageverzekering. “Door deze drie voor het eerst in één geïntegreerde polis onder te brengen, bieden wij een naadloze, complete dekking, inclusief dekking voor schade door onderaannemers.”

Vangnet
Het tweede nieuwe product is de Vangnet voor Verweer-verzekering, een aanvulling op de beroepsaansprakelijkheidsverzekering. Die dekt juridische bijstand voor zaken die door uitsluiting of eigen risico buiten de BAV-dekking vallen. “Denk daarbij aan geschillen met de overheid, zoals een boete, of een conflict met een opdrachtgever over het uit te keren honorarium.” DAS verzorgt de juridische bijstand.

Ongevallen
Daarnaast heeft Markel nog een Schadeverzekering voor Werknemers op de markt gebracht. Dat product biedt een dekking voor schade als gevolg van werkgerelateerde ongevallen waarvoor de werkgever of een andere derde niet aansprakelijk is. “Het kan gaan om ongevallen tijdens (woon-werk)verkeer, reizen die gemaakt worden in het kader van een opleiding, zakenreizen en bedrijfsuitjes.”

Reageer op dit artikel