nieuws

Wintersportspullen snel terug met ‘return tag’

Branche

skiliftAlarmcentrale SOS International heeft stickers met een QR-code op de markt gebracht waarmee wintersporters hun verloren skispullen weer terug kunnen krijgen. Eerlijke vinders kunnen met hun mobieltje de code scannen en krijgen vervolgens twee telefoonnummers en een mailadres van de rechtmatige eigenaar in beeld. De reisverzekeraar rekent € 7,95 voor een velletje met 16 kleine en 2 grote stickers die een unieke QR-code hebben.

“Op wintersport kun je snel wat kwijtraken”, stelt SOS International. “Zo kun je je rugzak met autosleutels en portemonnee vergeten in de gondel. Kan je skipas uit je jaszak vallen als je boven op de berg uit de stoeltjeslift komt. Kun je je telefoon op een terras laten liggen en kan iemand anders per ongeluk met jouw ski’s in de skibus stappen.”

De tags, te bestellen via de website van de reisverzekeraar, moeten ervoor zorgen dat de rechtmatige eigenaar zijn spullen snel weer terug heeft. De contactgegevens worden in het Frans, Duits, Spaans en Engels weergegeven

Reageer op dit artikel