nieuws

Vermogensbeheerders willen zich niet binden aan KiFiD

Branche

KifidRuim een vijfde van de vermogensbeheerders heeft verklaard de uitspraken van het KiFiD niet als bindend te beschouwen, meldt Het Financieele Dagblad vandaag. Door een wijziging in het reglement van het KiFiD kunnen de partijen gedurende de behandeling van een klacht hun status niet meer veranderen.

De laatste jaren gebeurde het meerdere keren dat een vermogensbeheerder tijdens een zaak zijn status bij het KiFiD veranderde van bindend naar niet-bindend, zodat hij zich niet aan het oordeel van het klachteninstituut hoefde te houden.

Binnenkort kunnen de vermogensbeheerders de regels niet meer tijdens het spel veranderen, waarop een deel van hen (41 van de 196 sinds 1 juli 2013) besloot de uitspraken van KiFiD permanent als niet-bindend te beschouwen.

Reageer op dit artikel