nieuws

Unigarant zet ANWB-merk in voor tweewielerverzekeringen.

Branche

Lidwien SuurUnigarant verkoopt vanaf 3 maart haar tweewielerverzekeringen in de rijwielhandel onder het ANWB merk. De verzekeraar verwacht daarbij te kunnen profiteren van de naamsbekendheid van de mobiliteitsbond die 100% eigenaar is van Unigarant. De Unigarant (Brom)Fietsverzekering blijft wel beschikbaar binnen het tussenpersonenkanaal.

“We nemen hiermee een duidelijk zichtbare stap in het bereiken van onze ambitie: beste hulpverlener zijn bij diefstal, schade en pech”, aldus Lidwien Suur, algemeen directeur van Unigarant. “Als je kijkt naar de historie van ons verzekeringsbedrijf is ‘fiets’ daar sterk in verweven. In 1883 was de ANWB er al voor fietsers en in 1971 bracht Unigarant de eerste fietsverzekering op de markt.”

Voordelen

De bundeling van krachten tussen ANWB en Unigarant biedt volgens Suur diverse voordelen voor de aangesloten rijwielerspecialisten. “Wij verwachten dat als er een ANWB Fietsverzekering op de markt is, de consument daar actief naar gaat vragen. Het is immers een merk met een hoge naamsbekendheid en met en een goed imago op het gebied van kwaliteit.

ANWB-leden krijgen ledenvoordeel bij het afsluiten van een fietsverzekering in de winkel. Als de fiets gestolen wordt, krijgt de consument een nieuwe fiets van zijn tweewielerspecialist. Wegenwachtservice was al onderdeel van de brom- en e-bikeverzekering.

Reageer op dit artikel