nieuws

RE-CAMP wil structuur aanbrengen in camper- en caravanherstel

Branche

Elf gespecialiseerde bedrijven voor schadeherstel aan caravans en campers en één camperverzekeraar (Camperverzekerd) zijn onder de naam RE-CAMP een samenwerking gestart om meer structuur aan te brengen in schadeherstel aan campers en caravans.

De stichting werd gisteren gepresenteerd in de Molenaarskamer in Soest. RE-CAMP wil een landelijk dekkend netwerk creëren van schadeherstellers voor wie camper- en caravanherstel de hoofdzakelijke bedrijfsvoering is.

Schadelast beheersen
“We hebben een ondoorzichtige markt”, zegt mede-initiatiefnemer Ruud Bouhuijs (Camperverzekerd). “Dealers kunnen rekenen wat ze willen voor nieuwe onderdelen, er is geen standaardisatie.” Door het creëren van een netwerk hoopt RE-CAMP die structuur wel te kunnen aanbrengen.

“We hopen de schadelast te kunnen beheersen”, zegt Mattie van Veldhoven, reparateur en ook een van de initiatiefnemers. “Het moet duidelijk zijn, van de klap tot de flap.” Reparateurs die zich aan willen sluiten bij RE-CAMP moeten gespecialiseerd zijn. Van Veldhoven: “70 tot 80% van je business met camper- of caravanherstel zijn.”

Reageer op dit artikel