nieuws

Nederlander wil niet langer doorwerken

Branche

News_Delta-LloydBijna tweederde van de Nederlanders bereidt zich niet voor op langer doorwerken. Dit blijkt uit het Delta Lloyd onderzoek ‘Hoe gaat Nederland met pensioen’. Nederlanders nemen geen maatregelen om langer door te werken én men is dit voorlopig ook niet van plan.

Voor een grote meerderheid zijn bijscholing, demotie of een lager salaris geen optie. minder uren werken is voor 45% van de werknemers in Nederland wel bespreekbaar. Delta Lloyd onderzoekt jaarlijks hoe bewust werknemers zich voorbereiden op hun pensioen. Duurzame inzetbaarheid is het tweede thema van dit onderzoek.

Gestegen
“Uit recente CBS cijfers blijkt dat de gemiddelde pensioenleeftijd in 2013 is gestegen naar 63,9. De verwachting is dat deze stijging zich ook de komende jaren doorzet, omdat de pensioerichtleeftijd naar 67 jaar is gegaan en zal blijven stijgen omdat we allemaal ouder worden”, zegt Ingrid de Graaf, algemeen directeur commerciële divisie Delta Lloyd. “Uit het onderzoek blijkt dat werknemers het belang van een goede voorbereiding op langer doorwerken breed onderkennen, maar dat slechts een klein deel van hen maateregelen neemt. Ook om pensioen op te bouwen, moeten we langer doorwerken of financiële maatregelen treffen om eerder te kunnen stopppen. Met meer inzicht in je pensioensituatie kun je op tijd nog bijsturen en later eventuele financiële teleurstellingen voorkomen”, aldus De Graaf.

Inkomen
Werknemers die denken te weinig inkomen te hebben bij pensionering zijn nog minder geneigd langer door te werekn (9%) dan werknemers die denken dat zij tegen die tijd (ruim) voldoende inkomen hebben (14%). Kennis verbreding, bijsparen en in goede gezondheid blijven zijn vaak genoemde maatregelen die werknemers treffen.

Reageer op dit artikel