nieuws

Nationale Waarborg start samenwerking Findesk

Branche

6801382_Nationale_WaarborgSinds gisteren kunnen adviseurs via Findesk de bankgarantie van Nationale Waarborg aanvragen. Deze samenwerking zou de adviseur een flinke besparing van de administratieve werkzaamheden opleveren.

Als een bankgarantie nodig is, wordt het aanvraagformulier zo ver mogelijk automatisch door de software van Findesk ingevuld. De adviseur completeert de aanvraag met de gegevens van de verkoper(s) en de notaris en kiest het gewenste bankgarantieproduct. De adviseur kan kiezen voor de basis-bankgarantie of voor de verzekerde bankgarantie. Deze verzekering is optioneel, kost € 35 en geeft dekking wanneer een hypotheek na het verlopen van de ontbindende voorwaarden niet doorgaat vanwege overlijden, ziekte, onvrijwillig werkloosheid of echtscheiding.

Kosten
De kosten voor de bankgarantie via Findeks lopen op van € 175 bij een bankgarantie van € 0 tot € 15.000 tot en met € 500 bij een bankgarantie van € 70.001 tot en met € 100.000. Boven dat bedrag zijn de kosten op aanvraag. Na  de keuze van het bankgarantieproduct wordt de aanvraag digitaal verstuurd naar Nationale Waarborg en wordt daar binnen 24 uur verwerkt. De adviseur ontvangt de bevestiging per mail zodra de bankgarantie is gesteld. De kopers betalen de garantiekosten pas bij het passeren via de totaal-afrekennota.

Actie
Tijdens de actieperiode van 10 februari tot en met 10 april geldt een actietarief van € 175 voor garantiebedragen tot en met  € 50.000. Voor garantiebedragen vanaf € 50.001 tot en met € 100.000 geldt een actietarief van € 325.

Reageer op dit artikel