nieuws

Mannen rijden vaker schade dan vrouwen

Branche

AutoQueens of the Road, een autoverzekering van Queens, dochter van Goudse, stopte begin dit jaar omdat de vrouwelijke klanten teveel claimden. Naar aanleiding daarvan onderzocht Goedkoopsteautoverzekering.net de grootste clichés over mannen en vrouwen in het verkeer.

Daaruit bleek dat, ondanks het stoppen van Queens of the Road, mannen vaker schade rijden dan vrouwen. Uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek bleek dat mannen in alle leeftijdscategorieën meer schade rijden dan vrouwen en dat het ook nog om een groter bedrag gaat (€ 4.000 om € 2.000).

Inparkeren
Daarnaast kruipen mannen ook vaker met alcohol achter het stuur, en is het cliché dat vrouwen minder goed kunnen inparkeren ook waar. De betrokkenheid van mannen en vrouwen bij zware verkeersongelukken ligt gelijk.

De opvallende laatste conclusie is dat mannen, ondanks de hogere schadepost, beter kunnen autorijden dan vrouwen. Volgens verkeerspsycholoog Cees Wildervanck hebben mannen meer gevoel voor mechaniek en kunnen ze daardoor beter autorijden.

Reageer op dit artikel