nieuws

Leden scheepsverzekeraars EFM en Oranje praten mee over fusie

Branche

De leden van de scheepsverzekeraars EFM en Oranje hebben meegepraat over de conceptvoorwaarden van de beoogde fusiemaatschappij EOC (EFM Oranje Combinatie). Het gesprek vindt plaats in aanloop naar stemmingen van beide partijen over de eventuele fusie.

Die stemming pakte vorig jaar mei negatief uit voor de beoogde fusie. Leden van EFM stemden massaal voor, maar onder Oranje-leden werd niet het vereiste drie kwart van de stemmen gehaald. De fusie werd daarop in de koelkast gezet.

De plannen komen dit jaar in mei opnieuw onder stemming bij leden van beide verzekeraars. Ter voorbereiding werd de bespreking van de voorwaarden georganiseerd. Oranje-directeur Ton van Dongen was positief gestemd over de uitkomsten van het gesprek: “Eigenlijk waren alle aanwezigen het met elkaar eens en werd de wens uitgesproken dat de leden en deelgenoten in mei voor de fusie kiezen.”

Reageer op dit artikel