nieuws

ING Verzekeringen op koers voor beursgang

Branche

ING Verzekeringen heeft in het laatste kwartaal van 2013 een operationeel resultaat van 215 miljoen euro geboekt. Daarnaast heeft de bank de kapitaalpositie van de verzekeringstak verbeterd, rekening houdend met de voor 2014 geplande beursnotering.

Het operationeel resultaat van de te continueren activiteiten ging omhoog door de betere resultaten van het levenbedrijf in Nederland en de lagere financieringskosten. Overall boekte de ING Groep over 2013 een onderliggende nettowinst van 3,26 miljard euro, 22,2 procent meer dan vorig jaar.

Beursgang

“2013 was voor ING Groep een succesvol jaar”, was dan ook de conclusie van Ralph Hamers, CEO van ING Groep. Over de verbeterde kapitaalpositie vertelde Hamers het volgende: “ING Verzekeringen heeft een verdere stap gezet op weg naar haar onafhankelijke toekomst. We hebben in het 4e kwartaal 2013 en begin 2014 maatregelen genomen om de kapitaalpositie van ING Verzekeringen te versterken. Hierdoor zijn de kapitaaldekkingsratio en de solvabiliteitsratio’s van NN Leven aanzienlijk gestegen en zijn lokale onderdelen adequaat gekapitaliseerd. De voorbereidingen voor het geplande basisscenario van een beursgang liggen op koers en het is ons voornemen om dit jaar naar de markt te gaan, wanneer de omstandigheden daarvoor gunstig zijn.”

Reageer op dit artikel