nieuws

FlexFront organiseert workshop hersteladvies

Branche

Inkoopcombinatie FlexFront organiseert op 12 maart samen met opleidingsbedrijf Lindenhaeghe, de Nationale Hypotheekbond en Perlas Intermediair Support een workshop hersteladvies. Veel adviseurs hebben volgens de inkoopcombinatie moeite om het onderwerp handen en voeten te geven.

“Naast het provisieverbod speelt het dossier beleggingsverzekeringen een voorname rol in het beleid van de AFM”, aldus FlexFront. “Veel intermediairs hebben in de loop der jaren een substantiële leven portefeuille opgebouwd. In veel van deze polissen worden dermate hoge kosten in rekening gebracht dat veel klanten ontevreden zijn en hun einddoel niet kunnen halen. De AFM vraagt in het self assessment hoeveel klanten het intermediair in de portefeuille heeft met een dergelijke beleggingsverzekering, hoeveel daarvan actief benaderd zijn en of ze een hersteladvies hebben gekregen.” In de praktijk is het volgens FlexFront lastig om naast alle andere werkzaamheden dit onderwerp actief op te pakken. “Waar te beginnen en wat komt er bij kijken?”

Reageer op dit artikel