nieuws

Flevoland en grote steden koplopers in werkloosheid

Branche

cbs_denhaagNet als in voorgaande jaren is de kans om zonder werk te raken het grootst in de provincie Flevoland. Uit cijfers van CBS blijkt dat 1 op 9 leden van de beroepsbevolking (10,9%) er werkloos is. Groningen en Friesland scoren traditiegetrouw ook slecht. Bij de steden is Rotterdam koploper, al is Amsterdam bezig met een inhaalslag.

Vorig jaar was 8,3 % van de Nederlandse beroepsbevolking werkloos. Flevoland had met 10,9 procent het hoogste aandeel werklozen. In Zuid-Holland (9,0%), dat in 2012 nog in de top drie stond, was de stijging van de werkloosheid relatief klein ten opzichte van alle andere provincies. Zeeland kende net als in voorgaande jaren met 5,8% het laagste werkloosheidspercentage.

www provinciaal CBS 2014-02

Grote steden

De werkloosheid in de vier grootste gemeenten naar verhouding hoog. Rotterdam had in 2013 het hoogste percentage: 13,9%.  Utrecht scoorde met 8,3% het laagst. De stijging van de werkloosheid was het sterkst in Amsterdam, van 7,9% in 2012 naar 10,0% procent in 2013. In Den Haag steeg het percentage werklozen het minst, van 10,9 tot 11,1%.

Reageer op dit artikel