nieuws

Eric Wiebes beoogd opvolger Weekers

Branche

De Amsterdamse VVD-wethouder Eric Wiebes is de beoogd opvolger van de afgetreden staatssecretaris van Financiën Frans Weekers.

Eric Wiebes beoogd opvolger Weekers

De AIVD moet nog een onderzoek doen naar zijn antecedenten. Pakt dat goed uit, dan wordt Wiebes dinsdag of woensdag benoemd, is de verwachting. Eerder werkte hij als topambtenaar op het ministerie van Economische Zaken. Als wethouder hield hij zich onder meer bezig met de Noord/Zuidlijn van de Amsterdamse metro.
Weekers legde vorige week zijn functie neer naar aanleiding van een debat over de problemen bij de Belastingdienst met het uitbetalen van toeslagen, waarin hij zwaar onder vuur kwam te liggen. Eerder moest Weekers ook al in de Kamer op het matje komen vanwege de toeslagen. De VVD zoekt als vervanger voor hem een crisismanager, die leiding kan geven aan de hervorming van de Belastingdienst.
Wiebes heeft geen ervaring in de landelijke politiek. Hij werkte eerder op het ministerie van Economische Zaken en was jarenlang consultant. Wiebes was vanaf 2010 wethouder en hield zich onder meer bezig met verkeer, ict en de Noord/Zuidlijn.

Reageer op dit artikel