nieuws

Cardif en SNS aansprakelijk gesteld voor DSB-misstanden

Branche

De Stichting Woekerpolisproces stelt SRLEV NV, een dochteronderneming van SNS Reaal en BNP Paribas Cardif, aansprakelijk voor de schade door de misstanden bij de inmiddels failliete DSB Bank. Beide bedrijven hebben volgens de stichting op grote schaal meegewerkt aan de verkoop van woekerpolissen door de DSB bank en zouden daardoor onrechtmatig hebben gehandeld.

Onder de naam Hollands Welvaren werden door de voormalige bank van Dirk Scheringa beleggingspolissen verkocht met hoge kosten. De polissen waren afkomstig van SNS Reaal. SNS Reaal stond hier volgens Stichting Woekerpolisproces bij toe dat de DSB extra provisie aan de polishouders in rekening bracht bovenop de eigen hoge kosten. BNP Paribas Cardif was de leverancier van de door de DSB verkochte koopsommen. Volgens de stichting stond BNP Paribas Cardif de DSB Bank toe een extra provisie van 80% in rekening te brengen.

Mr Pieter Lijesen, voorzitter van de Stichting Woekerpolisproces: “Vandaag hebben wij SNS Reaal en BNP Paribas aansprakelijk gesteld voor de misstanden bij de voormalige DSB Bank. Zonder de medewerking van deze partijen was de DSB nooit in staat geweest om klanten zo stelselmatig uit te kleden zoals is gebeurd. De bank van Dirk Scheringa heeft dus niet alleen gehandeld. Er waren ook andere partijen bij betrokken. Deze zijn niet alleen medeplichtig maar vooral schadeplichtig. En deze schade gaan wij nu incasseren.”

“We hebben de aansprakelijkheidsstelling ontvangen”, stelt woordvoerder Elvira Bos namens SNS Reaal. “Deze wordt nu nader bestudeerd.” Ook BNP Paribas Cardif stelt de brief van de Stichting Woekerpolis te hebben ontvangen en gaat deze “nader bestuderen”.

Reageer op dit artikel