nieuws

Allianz Benelux ziet premie-inkomen stijgen

Branche

Het premie-inkomen van Allianz Benelux is in 2013 gestegen naar €3,49 mld. Het leverde de Nederlands-Belgische tak van de verzekeraar een operationeel resultaat van €171 mln en een nettowinst van €134 mln op.

Allianz Benelux wist de combined ratio onder de 100% te krijgen, van 100,1% naar 97,6%. Die daling was vooral te danken aan de resultaten in België waar de combined ratio naar 94% daalde. In Nederland bleef het bij 99,8%.

Robert Franssen, Regional CEO van Allianz Benelux, toonde zich tevreden met de cijfers: “De verbetering van de combined ratio toont aan dat we onze focus op de business verder versterkt hebben, naast de inspanningen die gebeuren in het integratieproject. Dat geeft me veel vertrouwen voor 2014. Er zijn nog steeds uitdagingen waar we voor staan, en er zullen ook nieuwe uitdagingen komen.”

Allianz Group
De cijfers vormen een onderdeel van de presentatie van de jaarcijfers van Allianz Group. De internationale verzekeraar boekte een winst van €10,1 mld, een stijging van 7,8% ten opzichte van 2012. De verwachte winst voor 2014 ligt rond hetzelfde niveau.

Reageer op dit artikel