nieuws

Adfiz verbaasd over stap Legal & General

Branche

adfizBrancheorganisatie Adfiz is verbaasd over de kritiek van Legal & General op haar performance onderzoek. De levensverzekeraar gaf eerder vandaag aan te komen met een eigen performance onderzoek en het met haar samenwerkend intermediair niet langer te vragen deel te nemen aan het Adfiz-onderzoek. De brancheorganisatie stelt haar onderzoek te hebben verbeterd.

Adfiz stelt in een reactie het eigen onderzoek door L&G geen nieuws te vinden. “Dat doen andere aanbieders al jaren”, aldus woordvoerder Joerie van Looij  “L&G stelt de benchmark niet interessant te vinden. Dat verbaast ons zeer want juist L&G pronkt als geen ander met de prijs. Als L&G niet langer mee wil dingen naar de prijs voor best performende levensverzekeraar zullen wij dat respecteren.”

Van Looij stelt dat de benchmark van belang is voor de adviseurs en bemiddelaars om hun klanten goed te kunnen bedienen en om de verzekeraars te prikkelen hun performance te verbeteren en op peil te houden.  “Daarom blijven wij L&G meenemen in het onderzoek.”

Verbeteringen

Hij stelt dat het Adfiz-onderzoek er dit voorjaar weer aankomt.  Dat er vorig jaar geen onderzoek is geweest, een punt van kritiek van L &G, komt volgens Van Looij omdat het onderzoek is verbeterd.  “Het onderzoek is aangepast aan de eisen van vandaag. Qua categorieën (zoals schade, inkomen, vermogen) maken we een scheiding tussen zakelijk en particulier. En de beoordelingscriteria hebben we aangepast zodat we per categorie de belangrijkste criteria meten die voor die tak van sport cruciaal zijn voor een goede bediening van de klant.”

Alle intermediairs kunnen aan het onderzoek meedoen benadrukt Van Looij. “Het grote voordeel voor adviseurs is dat ze maar aan één onderzoek hoeven mee te werken om performanceverbetering bij verzekeraars op de agenda te houden.”

Proef

Naast het performance onderzoek wil Adfiz gedurende het hele jaar specifieke problemen of juist goede prestaties in kaart brengen in de performance van specifieke aanbieders. Hiervoor hebben leden een tool ontwikkeld waar op dit moment een proef mee wordt uitgevoerd. De resultaten worden meegewogen in het jaarlijkse prestatieonderzoek.

Reageer op dit artikel