nieuws

‘Productontwikkeling hoort thuis bij serviceproviders’

Branche

‘Productontwikkeling hoort thuis bij serviceproviders’

Het ontwikkelen van verzekeringsproducten hoort te liggen bij serviceproviders en verzekeraars worden vooral gezien als risicodrager. Dit was de uitkomst van een forumdiscussie tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van serviceprovider VCN, waar zo’n 350 mensen aanwezig waren.

Discussieleider Tom van ’t Hek vroeg Stefan Bell, directeur van VCN welke rol de serviceprovider voor zichzelf ziet bij productontwikkeling. "Wij maken het mogelijk om voor iedere intermediair toegang te krijgen tot de volledige markt. Samen kunnen we kijken naar producten die passen bij de klant. Dit wordt niet vanuit een hoge toren besloten, maar in goed overleg met degene die de klant kent. En dat is het intermediair." 
 

Samenwerking

Jack Hommel (directievoorzitter Avéro Achmea) en Nico Dekker (directielid Aegon Intermediair) namen ook deel aan de discussie. Van ’t Hek vroeg hen of de keten nog bestaat over tien jaar en welke rol de verzekeraar dan vervult.
Volgens Hommel en Dekker maken verzekeraars momenteel een transformatiefase door om producten en dienstverlening toegankelijker te maken voor de consument. Hierbij benadrukten ze dat deze transformatie alleen in goede samenwerking met het intermediair kan worden doorgevoerd. Verbinding en participatie staan hierbij centraal.

Reageer op dit artikel