nieuws

Mees Cinjee sr. overleden

Branche

Mees Cinjee sr. overleden

Op 27 december 2013 is Mees Cinjee senior overleden. Hij was de oprichter van het in 1997 gestarte roemruchte Sliedrechtse familiebedrijf Cinjee Advies. Cinjee is 74 jaar geworden.

"Ik doe dingen die de rest niet snapt." Met die inmiddels legendarische woorden sprak de pater familias (derde van links op de foto) eind 2009 tegen AM over de onstuimige groei van Cinjee Advies. In het eerste decennium van de nieuwe eeuw nam het bedrijf maar liefst 260 assurantieportefeuilles over. Op afbetaling, maar wel met goudgerande rendementen in het vooruitzicht. Bovendien waren de portefeuilles verpand. Nadat ASR in 2010 de volmacht voor Cinjee had ingetrokken, begonnen de problemen zich op te stapelen. In juli 2011 volgde faillissement.
Afwikkeling
Tweeënhalf jaar later is curator Hamm (opvolger van de in eerste instantie tot curator benoemde Butin Bik) nog steeds druk met de afwikkeling van het faillissement. De vraag of op een assurantieportefeuille al dan niet pandrecht kan worden gevestigd – zoals wordt geclaimd door ASR, Rabobank en een groot aantal tussenpersonen die hun portefeuille aan Cinjee hebben verkocht – is nog steeds niet beantwoord. Verder bestaat er een geschil met SAA, dat nog steeds de polisadministratie voert. Volgens de curator heeft de failliete boedel nog geld tegoed van het Rotterdamse volmachtbedrijf.
Lees meer in het dossier over Cinjee Advies

Reageer op dit artikel