nieuws

Holland Financial Centre stopt ermee

Branche

Het bestuur van de Stichting Holland Financial Centre (HFC) heeft per 1 januari de projecten en activiteiten onder haar beheer afgerond. "Doordat de overheid zich terugtrok, was het niet langer mogelijk de publiek de publiek-private samenwerking zinvol voor te zetten", aldus waarnemend voorzitter Jan Nooitgedacht.

Holland Financial Centre stopt ermee

HFC werd in 2007 opgezet als publiek-private instelling om Nederland op de kaart te zetten als vestigingsplaats voor financiële bedrijven. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zei echter vorig jaar februari dat de overheid zich moest terugtrekken uit HFC om belangenverstrengeling te voorkomen. Ook riep de minister de in opspraak geraakte oud-SNS-topman Sjoerd van Keulen op om terug te treden als voorzitter van HFC.
Het bestuur van HFC blijft aan totdat alle lopende zaken zijn afgewikkeld en besluit daarna over de eventuele ontbinding van de stichting. Voor de vestiging HFC Plaza aan de Zuidas in Amsterdam wordt nog gesproken met een mogelijke koper. Die gesprekken zijn volgens Noitgedacht "in een vergevorderd stadium". "HFC Plaza is ontwikkeld om ondernemerschap en innovatie in de financieel-zakelijke dienstverlening te faciliteren. Het blijkt een concept waar veel behoefte aan is onder startende financials en trekt bovendien ruim 10.000 bezoekers per jaar", aldus Nooitgedacht.

Reageer op dit artikel