nieuws

AFM vindt nieuwe voorzitter bij NS

Branche

Merel van Vroonhoven is per april 2014 de nieuwe voorzitter van toezichthouder AFM. Minister Dijsselbloem (Financiën) heeft dit vandaag bekend gemaakt. Van Vroonhoven, nu nog werkzaam bij de Nederlandse Spoorwegen, is benoemd voor een periode van vier jaar en is de opvolger van de vorig jaar overleden Ronald Gerritse.

AFM vindt nieuwe voorzitter bij NS

Ir. Merel van Vroonhoven (1968) is sinds 2009 lid van de raad van bestuur van de Nederlandse Spoorwegen. Daaraan voorafgaand werkte zij bij ING. Van 2002 tot 2007 als lid hoofddirectie Nationale Nederlanden, verantwoordelijk voor het Collectief Pensioenbedrijf, en vanaf 2007 als lid van het management committee ING Investment Management Europe.
Voorzitter George Möller van de raad van toezicht van de AFM: "Wij zijn zeer verheugd dat Merel van Vroonhoven bereid is om de AFM te gaan leiden. Merel van Vroonhoven heeft een loopbaan gehad die haar zeer geschikt maakt om leiding te geven aan de AFM. Zij heeft aanzienlijke ervaring in de financiële sector en daarnaast heeft zij bij de Nederlandse Spoorwegen de publieke zaak gediend. Die veelzijdige ervaring houdt een mooie belofte in voor de toekomst van de AFM."

Reageer op dit artikel