nieuws

Voormalig NN-adviseurs naar Dullemond

Branche

Bij Dullemond Bedrijfsadvies gaan Nico Fabricius en Wim Peschke per 1 januari als bedrijfsadviseurs aan de slag. Ze zijn beiden afkomstig van Nationale-Nederlanden, waar zij als bedrijfsadviseurs op de afdeling Business Excellence hebben gewerkt. Fabricius en Peschke gaan zich met name richten op de ondersteuning van assurantiekantoren die overstappen op een nieuw verdienmodel.

Voormalig NN-adviseurs naar Dullemond

"In onze zoektocht naar handzame modellen voor het intermediair kwamen wij in contact met Nico en Wim", zegt directeur Wim Oeben (links op de foto). "Van oudsher onderhielden wij al goede contacten met het bedrijfsbureau van Nationale-Nederlanden. Als gevolg van de inkrimping van het bedrijfsbureau wilden zij graag verder als zelfstandig adviseur, maar zochten zij aansluiting bij een grotere, professionele organisatie."
Inzicht in de portefeuille
Elke verbetering begint met inzicht in de portefeuille, vindt Peschke (rechts). "Bestaande softwarepakketten leveren onvoldoende inzicht. Onze portefeuilleanalyse daarentegen geeft diepgaand inzicht in polis- en provisieverdelingen, geografische spreiding, klantsegmentatie en vergelijkingen met kengetallen uit de markt. Vaak ligt de oplossing in het definiëren van een werkbare segmentatie en invoering van accountmanagement of het inrichten van nieuwe verdienmodellen."
Dat leidt tot een nieuwe inrichting van de organisatie. "De medewerkers vinden deze verandering doorgaans lastig. Wij begeleiden de ondernemer en zijn medewerkers bij de noodzakelijke aanpassingen zodat de implementatie daadwerkelijk succesvol wordt doorgevoerd. Je zou ons kunnen zien als de stok achter de deur. De waan van de dag is immers vaak een reden dat nieuwe plannen stranden. Indien nodig voeren we ook een cultuurcheck uit om te beoordelen of er knelpunten zitten in de samenstelling van het team", zegt Fabricius (midden).
Abonnement
Onderdeel van de dienstverlening is een abonnement, waarbij jaarlijks de ontwikkelingen in de portefeuille worden beoordeeld. Het abonnement omvat daarnaast een aantal adviesgesprekken per jaar.
 

Reageer op dit artikel