nieuws

Denkers: ‘Kostprijsmodel niet zaligmakend’

Branche

Michiel Denkers van de AFM zegt vandaag in het FD dat ‘het niet mogelijk is om helemaal zuiver vast te stellen of aanbieders een eerlijke prijs hanteren’. Denkers zegt dat naar aanleiding van onderzoek dat de AFM deed naar de invoering van het kostprijsmodel.

Denkers: ‘Kostprijsmodel niet zaligmakend’

De AFM toont zich in dat onderzoek mild: banken en verzekeraars houden zich ‘redelijk’ aan de nieuwe regels. Maar in het FD voegt Denkers daar aan toe ‘dat de AFM ‘zich slechts tot op zekere hoogte comfortabel voelt bij de tarieven’. Volgens hem is het kostprijsmodel niet zaligmakend.
Volgens Denkers werken de regels wel goed om ‘rare uitslagen te voorkomen’ in de vaststelling van de tarieven. Een volledig gelijk speelveld, iets waar de politiek eerder om vroeg, is in de praktijk echter lastig. Maar hij vindt dat onafhankelijke adviseurs ‘niet al hun energie moeten richten op de vraag of partij X geen hoger tarief zou moeten rekenen. Ze moeten vooral nadenken hoe ze over de bühne brengen wat ze voor de klant kunnen betekenen.’
(FD, pag 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
‘Zorgverzekeraars passen wel degelijk selectie toe’
(Trouw, pag. 6 en pag. 19)
‘Adviestarief hypotheek niet zuiver’
(FD, pag. 1)
Kritiek op waarborgen premieverlaging
(FD, pag. 9)
 

Reageer op dit artikel