nieuws

Vereniging Woekerpolis.nl start eerste collectieve claim tegen NN

Branche

De Vereniging Woekerpolis.nl heeft namens haar 50.000 leden Nationale-Nederlanden gedagvaard. Dat maakte de Vereniging gisteren bekend tijdens de Algemene Ledenvergadering. Ook Aegon, Allianz en ASR kunnen binnenkort een dagvaarding van de Vereniging verwachten.

Vereniging Woekerpolis.nl start eerste collectieve claim tegen NN

Volgens Ab Flipse, de nieuwe voorzitter van de vereniging, is uit eigen onderzoek van de Vereniging gebleken dat de door NN uitgebrachte offertes niet deugen en dat de daarin voorgespiegelde geldbedragen nooit gehaald kunnen worden. "Er zijn te hoge rendementspercentages gebruikt en er is onvoldoende voor de risico’s gewaarschuwd. Ook worden er hoge kosten op de polissen ingehouden zonder dat die kosten contractueel zijn overeengekomen. De gemiddelde schade bedraagt al snel enkele duizenden euro’s. De vereniging is van mening dat deze schade gecompenseerd moet worden." De Vereniging Woekerpolis.nl is oorspronkelijk een initiatief van ConsumentenClaim, maar inmiddels volledig zelfstandig.
Gedupeerden kunnen zich nog steeds aansluiten bij de vereniging en zo meedoen aan de collectieve procedures die tegen NN en andere grote verzekeraars worden opgestart.
 

Reageer op dit artikel