nieuws

Risk Verzekeringen en Immensa uit elkaar

Branche

Serviceprovider Risk Verzekeringen uit Nieuwegein is uit Immensa gestapt. Risk was sinds mei 2012 een van de veertien leden van dit coöperatieve samenwerkingsverband van landelijk dekkende grote assurantiebedrijven, maar heeft geconcludeerd dat met name op ICT- en inkoopgebied onvoldoende consensus kon worden bereikt over de samenwerking.

Risk Verzekeringen en Immensa uit elkaar

“Na anderhalf jaar intensief en met veel plezier te hebben opgetrokken met de overige leden kwam voor Risk het onvermijdelijke moment van evalueren”, aldus DGA’s Peter Schokker en Harm Vollmuller. “De getrokken conclusie is dat Risk meer snelheid en eenheid wilde in een aantal voor de samenwerking cruciale dossiers, bijvoorbeeld op ICT- en inkoopgebied. Hierover kon binnen het gekozen samenwerkingsverband geen consensus kon worden bereikt. Vandaar dat in goed overleg is besloten uit elkaar te gaan.”
Schokker en Vollmuller zien zeker toegevoegde waarde in een samenwerkingsverband als Immensa, "maar op dit moment vooral als gemengd advieskantoor en niet voor wat betreft de belangen als serviceprovider. Dus wij gaan verder met focus en vanuit eigen visie en strategie."
Immensa-voorzitter Terry Bloemert zegt de beweegredenen van Risk te begrijpen: “We gaan als vrienden uit elkaar."

Reageer op dit artikel