nieuws

‘Rabo tracht crisis te voorkomen met ontslag bestuurder’

Branche

Het Financieele Dagblad opent vandaag met het ontslag van Sipko Schat bij de Rabobank. ‘Hiermee probeert de top van Rabobank een interne crisis met de lokale banken te bezweren. De hoge boete die Rabo onlangs kreeg voor manipulatie van de Libor-rente, heeft bij de leden en de lokale banken tot grote woede geleid. Zij waren het oneens met het aanblijven van Schat, de bestuurder die eerstverantwoordelijke is voor de handelaren die hebben gefraudeerd.

‘Rabo tracht crisis te voorkomen met ontslag bestuurder’

Schat is al de derde Rabo-bestuurder die in een jaar tijd gedwongen weg moest. Eind 2012 werd Gerlinde Silvis uit het bestuur gezet na problemen met klantdossiers. Twee weken geleden ruimde bestuursvoorzitter Piet Moerland het veld wegens de Libor-affaire, die Rabobank een boete opleverde van € 774 mln. Bij de bekendmaking van de boete zei Schat nog de steun te hebben van toezichthouder de Nederlandsche Bank en de raad van commissarissen. Hij moet nu toch vertrekken onder druk van de lokale Rabobanken.’ (FD, pag. 1)
Verder in de media vandaag:
‘Eerder NHG-hypotheek voor zzp’er’ (Reformatorisch Dagblad, website)
 

Reageer op dit artikel