nieuws

Laatste kans voor pleidooi PE-puntensysteem

Branche

Het ziet ernaar uit dat de gezamenlijke intermediairorganisaties woensdagmiddag de laatste kans krijgen om een luisterend oor te vinden voor hun voorstel om het wettelijke PE-examen te vervangen door een PE-puntensysteem. Dan vergadert de vaste Kamercommissie Financiën. Een overleg met het ministerie van Financiën heeft vanochtend weinig verandering gebracht in de situatie.

Laatste kans voor pleidooi PE-puntensysteem

"Financiën staat met de hakken in het zand", zegt CFD-voorzitter Edwin Herdink, die bij het overleg was. Volgens hem is er van overleg nog altijd geen sprake. "Minister Dijsselbloem geeft met de stellingname dat het PE-examen wordt gehandhaafd, naar onze mening geen uitvoering aan de motie waarin is verzocht  in overleg met de sector vóór 1 december met voorstellen te komen op welke onderdelen het vakbekwaamheidsbouwwerk kan worden versoepeld." In die motie wordt als mogelijkheid het verlengen van de examentermijn genoemd "of het invoeren van tuchtrecht/mentorschap".
De intermediairorganisaties Adfiz, CFD, OvFD, NVF en NVGA pleiten voor een PE-puntensysteem, maar daar wil Dijsselbloem niet van weten. Herdink roept het intermediair op om woensdagmiddag naar het Binnenhof te komen. Dan vergadert de Tweede Kamercommissie voor Financiën. Het laatste agendapunt is het verzoek van de gezamenlijke brancheorganisaties om een gesprek met de commissie.

Reageer op dit artikel