nieuws

ING verwacht snellere splitsing

Branche

ING verwacht de afsplitsing van zijn verzekeringsactiviteiten in 2016 af te ronden, 2 jaar sneller dan eerder gedacht. Dat meldde de bank en verzekeraar vandaag bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

ING verwacht snellere splitsing

In verband met de door de Europese Commissie afgedwongen herstructurering heeft ING al een groot deel van zijn Aziatische verzekeringsactiviteiten verkocht en wordt gewerkt aan de beursgang van de Europese verzekeraar. ING verwacht dat onderdeel volgend jaar naar de markt te kunnen brengen en de verzelfstandiging eind 2016 te hebben afgerond. Bij de beursgang van de Europese activiteiten worden nu ook de levensverzekeringsactiviteiten in Japan betrokken.
Stevig dalen
ING zag de nettowinst vorig kwartaal stevig dalen door de verkoop van de levensverzekeringsactiviteiten in Zuid-Korea. Die leverde zoals eerder gemeld een boekverlies op van 950 miljoen euro, waardoor de nettowinst met 85 procent zakte tot 101 miljoen euro. De onderliggende winst ging bijna 6 procent omhoog tot 891 miljoen euro.
Onderliggende brutowinst
De onderliggende brutowinst van de bankactiviteiten was met 1,1 miljard euro ongeveer even hoog als een jaar eerder. De winst van de verzekeringsactiviteiten in Europa en Azië steeg van 10 miljoen naar 136 miljoen euro.
Ongewijzigd
ING verbeterde zijn kapitaalpositie in het afgelopen kwartaal verder en kondigde in dat verband woensdag aan diverse uitstaande achtergestelde leningen te herstructureren. Daardoor zal de volgende afbetaling van staatsschuld, waarschijnlijk in maart 2014, hoger zijn dan eerder gemeld. De laatste afbetaling, in mei 2015, zal lager uitvallen. Het totaalbedrag dat wordt afgelost blijft ongewijzigd.

Reageer op dit artikel