nieuws

Diks waarschuwt voor verhuren eigen auto

Branche

Intermediairbedrijf en vergelijker Diks.nl waarschuwt consumenten voor nieuwe diensten waarbij de eigen auto via bemiddelaars als Snappcar, My Wheels en WeGo kan worden verhuurd om de kosten te drukken.

Diks waarschuwt voor verhuren eigen auto

"Nobele intenties leiden tot nieuwe marktontwikkelingen, die op het eerste gezicht een gat in de markt lijken, totdat ze nader worden belicht en blijkt dat er toch nogal wat haken en ogen aan zitten.", zo schijft Diks in zijn weblog. "Zo lijkt het verhuren van de eigen auto een lucratieve manier om de tegenwoordig forse kosten van autobezit en -gebruik enigszins te drukken. Dat kan ook zeker zo zijn, maar er kleven wel degelijk gevaren en risico’s aan." Diks.nl heeft de voor- en nadelen voor de consument  in kaart gebracht.
Alle schades en boetes worden op naam van de verhuurder geregistreerd en de eigenaar heeft geen zicht op de activiteiten waarvoor de auto wordt gebruikt. "Echt link wordt het voor de verhuurder als de huurder onbetaalde boetes of belastingschulden heeft uitstaan. Dan mag de auto van de verhuurder namelijk in beslag worden genomen door de politie of de belastingdienst! Onrechtvaardig, maar helaas wel de harde werkelijkheid." Bovendien levert het verhuren via een bemiddelaar de autobezitter veel werk op. "De vraag is dus of de (ver)huur de moeite en het risico waard is in verhouding tot de verdiensten."
 

Reageer op dit artikel