nieuws

Obvion zet ‘samen ondernemen’ centraal in nieuwe SWO

Branche

Vandaag valt de nieuwe samenwerkingsovereenkomst van Obvion op de mat bij de adviseurs met wie de Heerlense hypotheekverstrekker samenwerkt.

Obvion zet ‘samen ondernemen’ centraal in nieuwe SWO

Over de samenwerkingsovereenkomst van Obvion is een hoop te doen geweest. Medio augustus kondigde het bedrijf aan de gewraakte overeenkomst te herschrijven.  
Tekst
De nieuwe tekst is tot stand gekomen na overleg met externe partijen, onder wie adviseurs, specialisten (D&O) en brancheorganisaties (Adfiz en OvFD). “Het is het antwoord van Obvion op de kritiek die zij in juni kreeg op de eerdere versie van de samenwerkingsovereenkomst. In de nieuwe versie staat beter omschreven wat beide partijen van elkaar mogen verwachten. Verder is de nieuwe overeenkomst een stuk korter dan de vorige en staat ‘samen ondernemen’ centraal”, aldus bestuursvoorzitter Ronald Touwslager.
Kritiek
Hij vervolgt: “We hebben ons de kritiek terdege aangetrokken. We hebben ook bewust de keuze gemaakt om intensief overleg te voeren met externe partijen. Het resultaat is een samenwerkingsovereenkomst die is opgesteld vanuit gelijkwaardigheid en met respect voor ieders rol in de branche. De adviseur weet wat hij van ons mag verwachten. Maar ook wordt duidelijk wat wij van de adviseur verwachten. Uiteindelijk draait alles om het klantbelang. Ook als het onverhoopt tot een breuk tussen ons en de adviseur zou komen, moet de klant goede service blijven krijgen. Dat is nu geborgd”.

Reageer op dit artikel