nieuws

Incassoproblemen na provisieverbod

Branche

Volgens het online platform Adviseursplaza van Delta Lloyd heeft een kwart van de adviseurs te maken met incassoproblemen. Deze conclusie wordt in een nieuwsbericht op het online platform getrokken, na het tellen van de 23 stemmen.

Incassoproblemen na provisieverbod

Het berekenen van de fee en vervolgens het daadwerkelijk innen van dit honorarium, blijkt in de praktijk niet zo eenvoudig. "Bij ons is het nog niet volledig geautomatiseerd. We zijn er dus best veel tijd mee kwijt, en als klanten dan ook nog eens niet of niet op tijd betalen en we moeten aanmanen, wordt dat kostbaar", vertelt een adviseur op Adviseursplaza. Een ander geeft aan dat een aanmaning de relatie met de klant onder druk zet. "Het is best wennen om nu ook gesprekken over facturatie te voeren met je klant."

Reageer op dit artikel