nieuws

Vrienden worden met de AFM op Facebook?

Branche

De AFM is nu ook te vinden op Facebook. "Hier vind je informatie en tips over de financiële markten. Van de regels voor hypotheekadvies en beleggen, tot de gevaren van boiler rooms en onbetrouwbare kredietverstrekkers", aldus de toezichthouder. "Door ons te ‘liken’ verschijnen onze posts automatisch op uw tijdlijn."

Vrienden worden met de AFM op Facebook?

De AFM is al een tijd actief op sociale media: "Op Twitter en LinkedIn hebben we een groeiend aantal volgers en connecties. Om op een informele manier met consumenten te communiceren is Facebook een mooi, aanvullend medium. Consumenten krijgen via deze pagina informatie over het werkveld van de AFM en financiële tips", aldus de toezichthouder.
De AFM speelt naar eigen zeggen een belangrijke rol in het transparanter maken van de financiële sector: "De directe en open vorm van communiceren op Facebook sluit hier bij aan. Via de posts gaat de AFM de dialoog aan met haar ‘vrienden’ en vraagt rechtstreeks om hun inbreng. De consumentensite zal waar nodig verdieping bieden."

Reageer op dit artikel