nieuws

‘Verplichte examinering resulteert niet in beter advies’

Branche

Het is duidelijk; de markt is niet blij met de mogelijk verplichte examinering inhaal / PE-examens. Een discussie die al weken gaande is en waarbij de politiek geen gehoor lijkt te geven aan de weerstand. Van de 79 stemmers is 75% het dan ook niet eens met de stelling van de Marktmeter van juli: ‘De mogelijk verplichte examinering PE zorgt dat mijn klant een kwalitatief beter advies krijgt’. Een duidelijke uitkomst.

‘Verplichte examinering resulteert niet in beter advies’

Adfiz benadrukt, samen met CFD, NVF , NVGA en OvFD, dat “het inhaal-/PE-examen niet geschikt is voor het toetsen van adviesvaardigheden en integriteit. Deze vaardigheden kunnen het beste via een actieve training worden aangeleerd en lenen zich per definitie niet voor toetsing.” Dit is één van de kernpunten van bezwaar, die op de website van Adfiz genoemd worden.

Nieuwe stelling
Naast de discussie over de examinering zijn er meer actuele onderwerpen in onze branche. De ontwikkelingen gaan snel en volgen elkaar op de voet. We lezen graag úw mening. Bijvoorbeeld over deze nieuwe stelling:

“Een standaard dienstverleningsdocument (DVD) heeft de voorkeur boven een DVD op maat, omdat dit het vergelijkingsproces van de klant ten goede komt.”

Bent u het hiermee eens of oneens? Schroom niet en geef u mening op onze Marktmeter.

Reageer op dit artikel