nieuws

ANVA koppelt Digitale Postkamer van DDi

Branche

Kantoren die werken met het ANVA-systeem kunnen sinds kort ook gebruik maken van de Digitale Postkamer (DiPo) van het bedrijf DDi Document Software. De integratie van DiPO met ANVA moet het aantal handmatige administratieve handelingen van inkomende en uitgaande post terugdringen.

ANVA koppelt Digitale Postkamer van DDi

Volgens Thom Menssink, Directeur van DDi Document Software uit Hoofddorp, zijn veel werkzaamheden in de assurantiemarkt nog behoorlijk traditioneel. “Bij veel kantoren wordt de post pas achteraf gescand om digitaal te archiveren. De kantoren die de post al direct bij ontvangst digitaliseren, zijn daarna toch nog erg druk om de poststuk op de juiste plek te krijgen, te behandelen en administratief te verwerken. De documenten gaan dan weliswaar digitaal naar de afdelingen, maar de rest van het proces gaat eigenlijk hetzelfde. Voor bijna 90% van alle post (ook via de mail) die een kantoor ontvangt is voorspelbaar waar deze over gaat. Laat software de post ‘lezen’ en beschrijf via instelbare regels wat er vervolgens met het poststuk moet gebeuren.”
Herkenningssoftware
De DDiherkenningssoftware binnen de Digitale Postkamer koppelt bijvoorbeeld de inhoud van offertes, mutaties, schademeldingen en polissen automatisch met de gegevens in het Anva-systeem. Dat kan voor alle binnenkomende poststukken, fysiek en digitaal. Maar ook voor de uitgaande post kent het systeem een aantal tools die niet alleen het aantal handelingen verminderen, ze verbeteren ook de kwaliteit van de uitgaande post. Zo is er bijvoorbeeld altijd sprake van consequent en consistent gebruik van klantgegevens en gegevens van de afzender en kan het DiPO-concept inkomende post ook direct automatisch beantwoorden met een notificatie per sms of mail.

Reageer op dit artikel