nieuws

AFM-bestuur declareert fors minder chauffeursdiensten

Branche

In de eerste helft van 2012 declareerde het AFM-bestuur voor ruim € 44.000 aan chauffeursdiensten. Na het afscheidsdiner van René Maatman op 12 juni in Hotel Okura (een bonnetje van € 1.100) werd er door de vier overgebleven bestuurders in de tweede helft van 2012 ‘slechts’ € 17.000 besteed aan dienstreizen met een auto met ingehuurde chauffeur.

AFM-bestuur declareert fors minder chauffeursdiensten

Al eerder was duidelijk dat vooral bestuurder René Maatman aanzienlijke onkostendeclaraties produceerde. Hij was in 2011 maandelijks goed voor minimaal € 5.000 aan kosten voor woon-werkverkeer. In de verantwoording over 2012 zijn de reiskosten niet meer per bestuurder gespecificeerd. Het is AFM-bestuurders overigens toegestaan om woon-werkverkeer als dienstreizen te declareren.
In de uitgaven is niet de chauffeur in loondienst inbegrepen die voornamelijk de voorzitter rondrijdt. Ook de andere bestuursleden mogen deze chauffeur inschakelen.
De cijfers blijken uit gegevens die de AFM deze maand openbaar maakte. De toezichthouder presenteert jaarlijks in maart het declaratieoverzicht van de eerste zes maanden van het voorafgaande kalender jaar en in juli het overzicht over de laatste zes maanden van het voorafgaande jaar.

Reageer op dit artikel