nieuws

Adfiz houdt hoop op Kamermotie tegen PE-examen

Branche

Intermediairorganisatie Adfiz is blij met de vragen van de vaste Kamercommissie aan minister Dijsselbloem. “Uit de uitgebreide vraagstelling blijkt dat de Kamerleden zich goed hebben verdiept in het dossier. Het krijgt de aandacht die het verdient.”

Adfiz houdt hoop op Kamermotie tegen PE-examen

Dat zegt adjunct-directeur Robert-Jan van Loon. “Wij zijn blij dat de Kamerleden zo voortvarend handelen. Ze hebben niet willen wachten tot na het zomerreces gezien het belang van dit onderwerp en de lopende aanbestedingen voor het vullen van de itembank met examenvragen. Als de minister tijdig reageert, zou het onderwerp donderdag nog plenair behandeld kunnen worden en kunnen er moties worden ingediend.” Een woordvoerder van het ministerie van Financiën laat weten dat er ‘hard gewerkt wordt om een en ander voor donderdag in orde te maken’.
Minister Dijsselbloem van Financiën is door de vaste Kamercommissie verzocht om vóór donderdag tien uur te reageren. In eerste instantie stond het onderwerp gepland voor het Algemeen Overleg van 11 september, maar de Kamercommissie wilde het reces niet afwachten. In een zeven pagina’s tellend epistel reageren de verschillende fracties op de brief van Dijsselbloem waarin hij de Adfiz-petitie van tafel veegt. Ze eisen meer onderbouwing van de minister.
Lees ook:
http://amweb.nl/-/kamer-wil-nog-voor-reces-meer-onderbouwing-pe-examen
 

Reageer op dit artikel