nieuws

Vier vragen aan Jan Driessen van Aegon

Branche

Jan Driessen (52) heeft vanochtend bekend gemaakt dat hij na 14 jaar vertrekt bij Aegon als directeur communicatie. We vroegen hem waarom.

Vier vragen aan Jan Driessen van Aegon

 
Waarom ga je weg?
“Ik ben 14 jaar het gezicht van Aegon geweest en ik vroeg me af ik dat nog moest blijven tot mijn pensioen. Het is nu de keuze tussen  weggaan en nog iets anders doen of tot mijn pensioen blijven. Ik heb besloten om de veilige haven te verlaten en nog wat anders te gaan doen. Als ik het niet zou doen, was ik bang spijt te krijgen.”
 
Ben je klaar dan?
“Ik ben  verantwoordelijk geweest voor alle communicatie, reclame en sponsoring van Aegon Nederland. Hoewel dat nooit af is, hebben we Aegon opener en transparanter gemaakt. Mooie campagnes gemaakt en heel mooie sponsorschappen gedaan. En er zijn geen grote fouten gemaakt. Dus ik moet nu mijn zegeningen tellen. Bovendien heeft Aegon nu nog tijd om een goede opvolger te vinden.”
 
Wat ga je doen?
“Ik blijf nog in dienst tot eind dit jaar. Ik zal wel eerder stoppen. De eerste aanbiedingen kreeg ik deze ochtend al binnen, maar ik denk dat het eigen ondernemerschap trekt. Ik moet eerst even ontblauwen, ga misschien een boek schrijven. Er zijn niet zo veel mensen die de combi kunnen maken tussen enerzijds alle communicatietheorie en de complexiteit van de werkelijkheid binnen een bedrijf. Met alle nieuwe technologische uitdagingen en de snelheid waarmee dat allemaal op bedrijven afkomt. Daar kan ik wel wat betekenen. Daar zie ik wel een rol voor mezelf weggelegd.”
 
Wel jammer dat je het dossier Woekerpolis niet hebt kunnen oplossen…
“Het heeft geen rol gespeeld bij mijn afscheid. Dat dossier heeft veel energie gevergd, maar we hebben onze verantwoordelijkheid genomen. Aegon is bijna in veilige haven. Het is nu een klantbedrijf waarin dat soort zaken niet meer kunnen gebeuren. Al had het allemaal wel wat sneller gekund.”

Reageer op dit artikel