nieuws

Rabobank op zoek naar nieuwe topman

Branche

Bestuursvoorzitter Piet Moerland (64) treedt terug in 2014. Hij maakte dat vandaag in Utrecht bekend op de jaarlijkse Algemene Vergadering van de Rabobank. Hij is bestuursvoorzitter sinds 1 juli 2009.

Rabobank op zoek naar nieuwe topman

“Volgend jaar hoop ik 65 jaar te worden en dan heb ik mij meer dan 30 jaar met veel plezier ingezet voor de Rabobank”, zegt Moerland. “Ik voel mij bevoorrecht om met zo veel goede en inspirerende mensen te werken. Ik zit nog vol energie en dadendrang en zal mij tot aan mijn afscheid in de loop van volgend jaar volledig voor de bank blijven inzetten, niet alleen als bestuursvoorzitter, maar juist ook in de leiding van het binnenlands bankbedrijf, inclusief de implementatie van ons programma Visie 2016.” Moerland doelt daarmee onder meer op de stappen die Rabobank zet in uniformering en standaardisering, ten koste van de autonomie van de lokale banken.
Moerland was vanaf 1979 met een korte onderbreking werkzaam in de top van de bank. Hij was lid van de Raad van Toezicht (1984-1987), lid van de Raad van Beheer (1987-2000), lid van de Raad van Advies (2000-2003) en lid van de Raad van Bestuur (2003-heden). “Na mijn vertrek hoop ik samen met mijn vrouw meer te gaan genieten van kunst en cultuur, en uiteraard van privécontacten”, zegt hij.
Wout Dekker, voorzitter van de raad van commissarissen: “Piets beslissing om terug te treden komt op een logisch moment. Hij wordt volgend jaar 65. Onder zijn leiding is een strategische koerswijziging ingezet en ik ben zeer verheugd dat Piet ook de komende maanden leiding blijft geven aan het veranderingsproces dat de bank doormaakt.”
De raad van commissarissen gaat op zoek naar een geschikte opvolger. “Hierbij zullen wij zeer grondig te werk gaan en zowel interne als externe kandidaten  beoordelen”, aldus Dekker.

Reageer op dit artikel