nieuws

Rabo zet nieuwe stap richting centrale regie

Branche

Het hoofdkantoor van Rabobank vergroot zijn macht, ten koste van de autonomie van de lokale banken. Daarmee zet de coöperatieve bank een nieuwe stap richting centrale regie. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Rabo zet nieuwe stap richting centrale regie

Ceo Piet Moerland tegen het FD: “Consensus heeft ons ver gebracht, maar de huidige tijd vraagt slagvaardigheid. We hadden altijd een cultuur van tolerantie naar elkaar en van differentiatie. In Amsterdam was het anders dan in Assen. We gaan nu stappen zetten in uniformering en standaardisering. Dezelfde systemen. Dezelfde processen, bijvoorbeeld in de hypotheekverwerking. Wij gaan de lokale banken ontzorgen. We willen ook de vrijblijvendheid aanpakken. Lokale banken gaan elkaar aanspreken op hun prestaties.”
Moerland zegt verder dat alle onderdelen van de bank tegen het licht worden gehouden. “Rabo kent twee pijlers: de Nederlandse particuliere en zakelijke markt en food&agri in het buitenland. Alles wat daar niet in past, valt af.”
Lees meer in het FD op de pagina’s 1, 2 en 3.
Ander verzekeringsnieuws vandaag:
FD, p9: Britse commissie verklaart de oorlog aan roekeloze bankiers
FD, p10: Scepsis over algemene zorgplicht financiële dienstverlening terecht. Ingezonden brief van Leo de Boer van Verbond van Verzekeraars.
NRC, p4: Fiscalisten over voorstel commissie-Van Dijkhuizen

Reageer op dit artikel