nieuws

L&G maakt consument financieel geletterd via YouTube

Branche

Via een eigen YouTube kanaal gaat Legal & General consumenten algemene informatie over financiële onderwerpen aanbieden. De verzekeraar wil met de filmpjes de consument niet alleen een beter inzicht geven in de eigen financiële situatie, maar ook nog beter bepaalde aspecten te laten begrijpen van de financiële producten die al zijn aangeschaft.

L&G maakt consument financieel geletterd via YouTube

“De consument is in veel gevallen nog financieel ongeletterd”, aldus drs. Arno Dolders, algemeen directeur Legal & General. “Met de invoering van de verplichte directe beloning zien we dat bepaalde groepen consumenten niet meer benaderd worden vanuit het intermediair, maar ook zelf niet initiatief nemen om advies in te winnen. Ik voorspel dat dit geleidelijk aan steeds meer schrijnende situaties tot gevolg zal hebben. Wij hebben er als samenleving belang bij om met elkaar de kennis van de consument over financiële onderwerpen snel te verhogen.”
YouTube kanaal Legal & General

Reageer op dit artikel