nieuws

Kwart assurantiekantoren gaat over op digitale factuur

Branche

Door de introductie van SEPA (Single Euro Payments Area) komen er nieuwe standaarden in het betalingsverkeer voor het rekeningnummer en voor betaalmiddelen. Dit heeft inmiddels bijna een kwart (24%) van de financieel adviseurs ertoe aangezet over te gaan op digitaal factureren. Dat blijkt uit een inventarisatie van softwareleverancier ANVA onder 175 financieel adviseurs.

Kwart assurantiekantoren gaat over op digitale factuur

SEPA stelt striktere eisen aan de mandaatadministratie, het incassoproces wordt complexer en telefonische en online machtigingen zijn niet meer toegestaan. Hoewel een deel  van de financieel adviseurs dit moment aangrijpt om hun facturatie- en incasseringsproces te digitaliseren, tracht een veel groter deel, 72%, alles zoveel mogelijk bij het oude te laten; 4% weet nog niet  of men de betaalwijze zal aanpassen.
De acceptgiro komt in 2019 definitief te vervallen. Volgens Jaap Carlier van ANVA moeten financieel adviseurs die deze tot die tijd willen blijven gebruiken, een aantal aanpassingen doorvoeren om de acceptgiro SEPA-proof te maken. “Zo moet de optisch leesbare regel, de OCRB, worden aangepast en de vergunning worden geactualiseerd.” De vernieuwde SEPA-acceptgiro is te gebruiken vanaf 1 juli 2013. Vanaf 1 februari 2014 moeten alle betalingen, ook voor het binnenlandse betalingsverkeer, zijn aangepast op SEPA.

Reageer op dit artikel