nieuws

Johanknegt neemt Majoor over

Branche

Majoor Assurantiën in Laren is overgenomen door Johanknegt Adviesgroep in Bussum. Het kantoor in Laren, waar vier medewerkers zitten, blijft gehandhaafd en gaat fungeren als tweede vestiging van Johanknegt in het Gooi. In Bussum werken 16 mensen. Beide kantoren zijn nu eigendom van Frank Musters.

Johanknegt neemt Majoor over

“Reden voor de overname is dat Johanknegt zocht naar expansie in het Gooi”, vertelt manager Albert Boekel. “Majoor Assurantiën voldeed voor ons aan alle criteria. Het is een mooi familiebedrijf dat sinds 1947 is gevestigd in Laren en is opgericht door de Majoor senior, de vader van de twee broers die de zaak nu hebben verkocht. Zij waren op een leeftijd gekomen dat ze wilden stoppen, maar ook alle nieuwe ontwikkelingen in deze branche, zoals de diploma-eisen en het nieuwe AFM-model, hebben hierbij een rol gespeeld. Ze waren er eigenlijk wel een beetje klaar mee.”
Johanknegt is nu bezig om alle klanten te informeren over de overname en het verdwijnen van de naam Majoor uit het straatbeeld van Laren. “Ter ondersteuning daarvan en om de naam van Johanknegt te promoten hebben we besloten om te gaan adverteren in diverse abri’s in Laren.” Johanknegt heeft daarvoor een ludieke poster laten ontwerpen met de tekst ‘Als u zich in Laren kunt verzekeren… Belt u dan met Apeldoorn?’. Boekel ziet de overname als een lichtpunt in een moelijke tijd: “Het is de kunst om juist nu de kansen te zien. Dat gaat beter als je een wat grotere basis hebt en dat was dus voor ons de belangrijkste reden voor de overname.”  

Reageer op dit artikel