nieuws

Heropvoedingsplan voor financiële bestuurders

Branche

BGConsult, gespecialiseerd in financiële communicatie, heeft een gedragsveranderingplan ontwikkeld voor bestuurders van financiële instellingen. Het zogeheten ‘four seasons’- programma bestaat uit vier modulair opgebouwde onderdelen, die er samen voor moeten zorgen dat de gewenste cultuurverandering in de directiekamers van de grond komt. Doel is dat daardoor de integriteit en de reputatie van financiële instellingen sterk verbeteren. “Hierdoor zal het vertrouwen in de financiële sector snel kunnen toenemen”, aldus bedenker Bob Goulooze.

Heropvoedingsplan voor financiële bestuurders

Zijn’ four seasons’- model  kan per bestuurder op maat wordt gemaakt en gaat in essentie in op het nut van ‘waarden’. “Nog belangrijker is de ervaringscomponent”, aldus Goulooze. “Hierbij ondervinden bestuurders hoe hun klanten de vigerende waarden in de praktijk ervaren. Dit onderdeel is een echte ‘eyeopener’ en moet samen met de derde component, verbeterde onderlinge communicatie, leiden tot de vierde component, het aanpassen van missie en strategie.”
Vorig jaar heeft BGConsult een onderzoek uitgevoerd onder banken. “Hieruit bleek dat bijna geen bank vertrouwensherstel in de strategie had opgenomen”, aldus Goulooze.  “En als vertrouwensherstel geen beleidsvoornemen is, gaat het ook niet lukken. Men heeft onvoldoende inzicht hoe vertrouwensherstel aan te pakken. Exemplarisch voor dit onvermogen is de bankierseed, die vanuit cultuur- en gedragsveranderingoptiek een wassen neus is, maar waar politici en toezichthouders zich achter hebben geschaard bij gebrek aan beter.”
 

Reageer op dit artikel