nieuws

Ex-intermediairs willen miljoenen van ASR

Branche

Jos Lindhout, voormalig eigenaar van intermediairbedrijf PSL Groep, wil via een voorlopig getuigenverhoor een rechtszaak afdwingen tegen ASR, van wie hij nog € 5 mln tegoed zegt te hebben. Lindhout stelt door onrechtmatig handelen van ASR-rechtsvoorganger Amev schade te hebben geleden bij de verkoop van zijn bedrijf in 2003. Samen met drie zakenpartners heeft hij een verzoek tot een verhoor ingediend bij de Utrechtse rechtbank. Die beslist dinsdag over het verzoek.

Ex-intermediairs willen miljoenen van ASR

Lindhout wil onder meer bewijs leveren voor de stelling dat hij onder “onoorbare” druk is gezet om zijn bedrijf voor € 1 te verkopen aan het zwaar door Amev gefinancierde Hestia en dat afspraken over nabetalingen niet zijn nagekomen. “Ik heb de afgelopen twee jaar dingen gehoord die ik nog niet wist en die een nieuw licht op de zaak werpen”, verklaart Lindhout zijn verzoek.
Voor het getuigenverhoor willen de vier onder anderen Rob Beumer (toenmalig directeur van Amev-financieringsmaatschappij Asam), Marcel van den Berg (Hestia), Jan Adriaanse (Asam), Willem Nieuwenhuis (die zijn ervaringen als tussenpersoon met Amev te boek stelde) en Jacques van Ek (voormalig Amev-topman) laten oproepen.
PSL Financiële Adviesgroep werd in april 2003 overgenomen door Hestia; het onderdeel PSL Capelle splitste zich in juni van dat jaar af onder leiding van Raymond Blomvliet en Vincent Vinke. Dat bedrijf is in november vorig jaar failliet verklaard. Blomvliet en Vinke zeggen door de handelwijze van ASR € 1 mln schade te hebben geleden.

Reageer op dit artikel