nieuws

Bestuur Rabobank met vier man door

Branche

De raad van bestuur van Rabobank moet voorlopig met vier man de coöperatieve bank leiden. Dat meldt het Financieele Dagblad vandaag.

Bestuur Rabobank met vier man door

Na de verwijdering van Gerlinde Silvis uit het bestuur eerder dit jaar, is bestuurder Hans van der Linden door ziekte waarschijnlijk langdurig niet inzetbaar. Dit bevestigt een woordvoerder van de bank aan het FD.
Van der Linden is sinds 1 december vorig jaar lid van de raad van bestuur. Hij nam de portefeuille Particulieren over van Piet van Schijndel, die in december vorig jaar met pensioen ging. Hieronder valt onder meer de aansturing van de lokale banken. Van der Linden begon aan zijn nieuwe functie in een tumultueuze periode. In de afgelopen weken is naar buiten gekomen dat de toezichthouders DNB en AFM aanwijzingen hebben gegeven aan Rabobank om bij de aangesloten lokale banken de klantendossiers beter op orde te brengen. Op dit weerbarstige dossier zijn, zo meldt het FD, twee senior bankiers gesneuveld: bestuurder Gerlinde Silvis en directeur Particulieren Rik op den Brouw.
Daarnaast berichtte het FD enkele weken geleden dat het vertrek van Silvis tot een harde aanvaring had geleid tussen bestuursvoorzitter Piet Moerland en financieel bestuurder Bert Bruggink. De Rabo-woordvoerder benadrukt in een reactie dat de oververmoeidheid van Van der Linden niets heeft te maken met een ruzie in het bestuur of druk van toezichthouders.

Lees meer op de website van het FD
 
 
Overig verzekeringsnieuws dit weekend in de media:
Zorgverzekeraars nemen eigen afspraken nog eens onder de loep
(FD, pag. 7)
 
‘Als je integer bent hoef je je nergens zorgen over te maken’
interview met André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland
(FD, pag. 12)
 
Twijfels groeien over plan Duitse hypotheken
(AD, pag. 37)
 
Duitse hypotheek komt echt, zeggen de adviseurs
(Volkskrant, pag. 4)
 
Hypotheekgarantie per cao
(Telegraaf, pag. 25)
 
 

Reageer op dit artikel