nieuws

AFM: ‘U heeft nog anderhalve week’

Branche

De AFM laat weten dat er tot nu toe 6.000 dienstverleningsdocumenten (DVD) zijn aangemaakt met de softwareapplicatie van de AFM. De markt heeft tot en met 7 juli de tijd om met deze generator een DVD te maken. De AFM rekent op 20.000 DVD.

AFM: ‘U heeft nog anderhalve week’

De AFM verwacht dat veel partijen in de laatste week nog aan de slag gaan. De toezichthouder waarschuwt: “Door de verwachte drukte kan het lastiger zijn om snel antwoord op vragen te krijgen. Het advies is dan ook om nu al aan de slag te gaan.”
Half uur
Het invullen van het DVD kan in een halfuur, meldt de AFM, als de financiële dienstverlener maar de juiste gegevens bij de hand heeft. Op de site van de AFM is meer informatie te vinden.
Verplicht
Een dienstverleningsdocument is overigens niet altijd verplicht. Het geldt alleen voor producten die onder het provisieverbod vallen en als er direct contact is met klanten om hen te helpen bij hun dienstverleningsvraag. Maar als er geen DVD nodig is moet men zich wel afmelden op de site van de AFM. Dit moet ook gebeuren als men zelf een wettelijk juist dienstverleningsdocument produceert.
De AFM laat weten dat financieel dienstverleners inderdaad zelf een DVD mogen maken, maar dat alle teksten, lettertype en kleur zijn voorgeschreven door de NRgfo.
Tevreden
Desgevraagd meldt de AFM dat ze in Amsterdam best tevreden zijn met de al gegenereerde DVD’s. Maar dat er nog een groot aantal moet komen. Zelf rekent de toezichthouder op een totaal van 20.000 gegenereerde DVD.
Boete
De vraag hoe de AFM toezicht gaat houden op al die DVD en welke boete bij het uitblijven van een DVD wordt opgelegd, is een lastige. “De AFM zal erop toezien dat alle partijen een DVD hebben, als ze daartoe verplicht zijn”, is het enige dat de woordvoerder er over kwijt wil.

Reageer op dit artikel