nieuws

Zorgadvies voegt waarde toe

Branche

Goede zorg wordt steeds belangrijker. Zorg is voor veel consumenten een van de grootste uitgaven in het huishoudboekje. De complexiteit van de zorgmarkt neemt toe. Verzekeraars zijn selectiever in wat ze wel en niet vergoeden en in welk ziekenhuis de zorg plaats moet vinden. En voor veel klanten is het ingewikkeld om de diverse zorgverzekeringen te kunnen vergelijken.

Zorgadvies voegt waarde toe

Een goed en persoonlijk advies over zorg wordt daarom steeds relevanter. Maar hoe werkt het in de praktijk, zodat zorgadvies ook echt ‘uit kan’ en de adviseur tegelijkertijd waarde weet toe te voegen naar de klant?

Goed advies vraagt om goede ondersteuning

Door het gebruik van een online afsluitmodule vervallen de werkzaamheden voor de adviseur rondom de aanvraag grotendeels. Dit biedt de adviseur de mogelijkheid om de werkzaamheden meer te verschuiven van bemiddelen naar adviseren. In het adviestraject kan een online zorgvergelijker bovendien veel ondersteuning bieden.

Online vergelijkingsmodule als adviesmodule

Een partij als Upiva speelt scherp in op de huidige ontwikkelingen met een onafhankelijke zorg vergelijkingsmodule voor alle in de markt aangeboden verzekeringen. Maurice Massaar, directeur van Upiva, ligt toe: “Door gebruik te maken van tools en de online mogelijkheden kunnen adviseurs meer toegevoegde waarde aan de klant bieden en tegelijkertijd de bedrijfsvoering heel efficiënt in richten. Dit kan door de vergelijkingsmodule te gebruiken als adviesmodule. Wel dient er een duidelijke adviesstrategie te zijn voor het gebruik daarvan. De module kan niet alleen online, maar ook bij telefonisch en face to face advies ingezet worden”. Met een vergelijker als deze stelt een adviseur klanten perfect in staat een zorgvuldige keuze te kunnen maken, door zowel de premie, de vergoedingen en voorwaarden zorgvuldig af te wegen.
Een vergelijkingstool kan ook ingezet worden bij de advisering over een collectieve zorgverzekering naar een werkgever. Zo kan eenvoudig de meest passende zorgverzekeraar geselecteerd worden die met product en dienstverlening het beste aansluit bij het verzuimbeeld bij de werkgever. Wanneer binnen een bedrijf bijvoorbeeld veel fysiek werk verricht wordt en veel verzuim optreedt door rugklachten, kan hier heel gericht op geadviseerd worden door de zorgverzekeraar te selecteren met een goede dekking voor fysiotherapie en preventieve maatregelen.

Reageer op dit artikel