nieuws

VKG verbetert incasso directe beloning

Branche

VKG verbetert incasso directe beloning

Serviceprovider VKG gaat fee of abonnement kosteloos incasseren voor het aangesloten intermediair. Voorwaarde is wel dat de klant een TotaalOpvangPolis of Gezinspakket met minimaal twee premiebetalende verzekeringen afneemt die via een incassomachtiging worden geïncasseerd.

Ook is het mogelijk geworden om zowel eenmalige bedragen, eenmalige bedragen in termijnen of doorlopende bedragen voor onbepaalde tijd (abonnementen) te laten incasseren. De incasso kan gesplitst worden in drie bedragen: onbelast, belast met assurantiebelasting of belast met btw.
Eric-Jan van den Berg, directeur Commercie bij VKG: “Het verdienmodel van het intermediair zal steeds meer gebaseerd worden op een factuur of abonnement. Door deze kosteloos te incasseren verbeteren wij de slagkracht van onze adviseurs. Inmiddels incasseren bijna 200 adviseurs de directe beloning via ons systeem, samen zijn dat meer dan 2.750 serviceabonnementen.”
Als niet wordt voldaan aan de voorwaarde voor kosteloze incasso dan rekent VKG € 2,50 per acceptgiro of € 1,25 per automatische incasso. De bedragen worden verrekend in de rekening-courant van de adviseur.

Reageer op dit artikel