nieuws

“Het provisieverbod komt de kwaliteit van het advies ten goede”

Branche

Nu de financieel adviseur inzichtelijk maakt welke kosten in rekening gebracht worden voor advies, is het voor de klant transparant wat dit advies kost. Dit is door wetgeving afgedwongen met het provisieverbod.

Weet waarvoor je betaalt
Wanneer klanten van te voren weten wat de prijs is van het te ontvangen advies, zullen zij hier kritisch op zijn. Zij zullen een beoordeling maken of de kosten in verhouding staan met de kwaliteit van het advies. Dit betekent dat de adviseur meer dan ooit zijn best moet doen om de belangen van de klant zo goed mogelijk te behartigen en hem hoogwaardig advies te geven.

Wat vindt u?

Vindt u dat het provisieverbod de kwaliteit van het advies ten goede komt? Denkt u dat de klant het advies op waarde kan schatten? Bent u van mening dat de branche er in slaagt om de kwaliteit van het advies zo waardevol te maken, dat de klant bereid is hiervoor te betalen?

Reageer op dit artikel