nieuws

FNV hekelt salarisverhoging RvB Delta Lloyd

Branche

FNV Finance laat weten ‘not amused’ te zijn over het voorstel van Delta Lloyd om de vaste salarissen voor de Raad van Bestuur met 20% te laten stijgen. Ook al is deze stijging een compensatie voor het terugdringen van de variabele beloning van maximaal 100% naar 50%.

FNV hekelt salarisverhoging RvB Delta Lloyd

De aandeelhouders krijgen dit voorstel op 23 mei ter stemming voorgelegd tijdens de aandeelhoudersvergadering van Delta Lloyd. “Het is onverkoopbaar dat de top aandringt op een sterke versobering van het arbeidsvoorwaardenpakket voor het cao-personeel en tegelijkertijd zelf meer salaris krijgt”, aldus Bob Bolte, bestuurder FNV Finance.  
Delta Lloyd Groep zegt dat deze aanpassing de hoogte en samenstelling van de beloningspakketten voor de leden van de Raad van Bestuur juist beter zullen aansluiten bij de gewenste risicobereidheid en cultuur van de onderneming. “Hierbij wordt tevens de maatschappelijke discussie omtrent variabele beloningen in ogenschouw genomen, als ook het voornemen van het huidige kabinet om de variabele beloning binnen de Nederlandse financiële sector te maximeren op 20% van het vaste salaris. Ook bij andere Nederlandse financiële instellingen vinden vergelijkbare aanpassingen in het beloningspakket plaats”, aldus de toelichting van Delta Lloyd.
 

Reageer op dit artikel