nieuws

Figlo gaat Zuid-Afrikaanse adviseurs bedienen

Branche

Figlo gaat de Zuid-Afrikaanse markt op met haar financiële adviessoftware. Het bedrijf uit Capelle aan den IJssel heeft hiervoor een samenwerkingsovereenkomst getekend met consultancybedrijf Yellowtail, dat al over een sterke aanwezigheid in Zuid-Afrika beschikt.

Figlo gaat Zuid-Afrikaanse adviseurs bedienen

Begin mei tekenden Robert Harreman, partner bij Yellowtail en Albert van den Broek, CEO Worldwide bij Figlo een samenwerkingsovereenkomst voor Zuid-Afrika. Yellowtail en Figlo werken al sinds 2005 samen en hebben sindsdien de invoering van het Figlo-platform verzorgd bij financiële instellingen als ABN Amro en Nationale-Nederlanden.  De Figlo oplossing zal Yellowtail aanbieden aan Zuid-Afrikaanse financiële dienstverleners vanuit haar kantoor in Johannesburg. “Juist een lokale expertise en aanpak zijn belangrijk om ervoor te zorgen dat we volledig compliant kunnen zijn met de plaatselijke wet- en regelgeving”, aldus Harreman.
Op onderdelen ligt de financiële sector in Zuid-Afrika volgens hem voor op de Nederlandse.  Harreman: “Zuid-Afrika beschikt bijvoorbeeld over een centrale en up-to-date database, waarin alle financiële producten van alle financiële dienstverleners die een persoon heeft aangeschaft zijn opgenomen. Door hier met Figlo op aan te sluiten verschaffen wij alle Zuid-Afrikaanse consumenten direct inzicht in hun bestaande situatie. Banken en verzekeraars in Nederland zouden maar wat graag over een dergelijke basisregistratie beschikken.”

Reageer op dit artikel